images_persberichten_elfstedenlogowandelaar

Elfstedentocht volbrengen aan de hand van nieuwe routewijzers

DOKKUM – De Elfstedenroute is dé toeristische fiets-, vaar- en wandelroute van Fryslân, helemaal als juni 2013 de Noordelijke Elfsteden-vaarroute klaar is.

Om het volgen van de route makkelijker te maken en de Friese Elf Steden meer als hoogattractieve keten te vermarkten, stelt het bureau voor toerisme Friesland Holland de provincie voor een modern, op afstand herkenbaar logo met een geïntegreerde wegwijzer te gebruiken.

,,Het is nu niet gemakkelijk om spontaan, zonder een gedetailleerde kaart, navigatiesysteem of smartphone, de gehele of een gedeelte van de Elfstedenroute te rijden, te varen of te lopen,’’ zegt directeur Albert Hendriks van het Friese toeristenbureau.

,,Er zijn wel kleine wegwijzers voor fietsers, maar niet voor wandelaars en pleziervaarders. De piepkleine wegwijzers voor fietsers staan alleen langs de route, maar het zou goed zijn als gasten in een naburig park of hotel vanaf de entree worden geattendeerd op de nabijheid van de Elfstedenroute.’’

Gebruikergerichte wegwijzers
Hendriks heeft een nieuw Elfsteden-logo laten maken met een dubbelfunctie: stimulerend merkteken en wegwijzer. Een blauwe afbeelding van bijvoorbeeld een fiets of boot geeft aan of het om de fiets- of vaarroute gaat. Hij hoopt dat de provincie Fryslân zijn concept wil overnemen.

,,Er zouden in de hele provincie ook aan de waterkant routewijzers moeten komen, zodat iedereen, waar hij/zij ook is, een stukje dan wel de hele route kan varen. De hele Elfstedenroute kan met een lage motorboot – max. 2,40 hoog en max. 1,30 m diep stekend – worden gevaren. Zeer aantrekkelijke delen, zoals de Dokkumer Ie tussen Leeuwarden en Dokkum, kunnen ook met een groot zeiljacht worden bevaren. Dat zou je op de bordjes moeten aangeven.’’

Overstapplaatsen
Nog mooier wordt het volgens Hendriks als bij overstapplaatsen, aanlegsteigers nabij een fietspad en een horecabedrijf met fietsverhuur, Elfsteden-bordjes worden geplaatst die de boottoerist op de Elfsteden fietsroute attenderen.

,,Niet alleen direct aan de route, maar ook op een paar kilometer afstand van de Elfstedenroute wemelt het van de bezienswaardigheden en Friese eigenaardigheden. Die mag een boottoerist eigenlijk niet missen. Op deze wijze krijgt een vaarvakantie een extra dimensie, een verrijking die geen ander vakantieland in Europa de vaartoerist kan bieden. Dat de huurboten in Fryslân vaarbewijsvrij zijn is mooi meegenomen.’’

Info: www.elfstedenroute.nl
www.frieslandholland.nl

Artikel geplaatst door Bertus Koopmans op 7-03-13 11:19.
Dit artikel is afkomstig van nieuwsbladnof.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Nieuwe Dockumer Courant via:
Advertentie
advertentie